Lefogyasztó-tanácsadó aloldal fejléc
 
 
 

 

Ha nem vigyázol, a fogyókúrád hízókúrává alakulhat

a drasztikus diéta veszélyei

 
 


 

Ha úgy próbálsz meg lefogyni, hogy nem eszel szinte semmit, azaz koplalsz, az végzetes lehet a sikeres fogyókúrád szempontjából.

 

  • A kapun vissza is tud jönni a zsír. Ha napi egyszer eszel, azt hosszú távon nem fogod bírni. Megnyílnak ugyan a zsírpárnáid kapui, lehet hogy kezdetben lefogysz 1-2 kilót, de a kapuk nyitva is maradnak, és az a kis mennyiségű étel is el fog raktározódni, amit később megeszel. Tehát a nyitott kapun ugyanúgy "vissza fog menni" a zsír.

 

  • Hízni fogsz. Mivel lehetetlenség kibírni a folyamatos éhezést, elkezdesz egy kicsivel többet enni, és a nyitva maradt kapun még több zsír fog beáramlani, mert a szervezeted pánikszerűen raktároz és raktároz. Még több súlyfölösleg.

 

  • Lelassul az anyagcseréd. Ez azt jelenti, hogy a táplálékot nehezebben dolgozza fel a szervezeted, (emésztés, energiává alakítás stb.) és a tartalékaidat nagyon nehezen ereszti el. Ha a szervezeted éhezteted, akkor takarék üzemmódba kapcsol és az energiaraktárakat (ami a zsírpárnád) nehezen engedi el. Lassabb az emésztés, lassabb a táplálék energiává alakítása, ezért érezheted magad álmosnak, fáradtnak. Ez egy egyszerű védekezési reakció, ami a táplálék hiánya miatt alakul ki. Így a tested nehezen válik meg a tartalék zsírraktáraitól.

 

A megoldás az, hogy megadod a testednek a megfelelő, folyamatos táplálékmennyiséget -tehát nem éhezel- ezzel elkerülöd, hogy tartalék üzemmódba kapcsoljon, de odafigyelsz arra, hogy ezekből a táplálékokból ne tudjon raktározni. Kevesebb magas kalóriatartalmú ételt kell enned, napi több alkalommal. A magas kalóriatartalmú ételek a zsírok és a cukrok.

Ezeket kell visszafognod, és inkább több húst és zöldséget enni, ami táplálja a tested, de a szervezet nem raktároz belőle. Hogy pontosan miből mennyit kellene enned, ezt személyre szabottan meg lehet határozni, és ezzel elkerülheted, hogy a fogyókúra hízókúrává alakuljon.

 

Bezárás és vissza az előző oldalra | Főoldal

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miholecz Attila lefogyaszto-tanacsado

 

A fogyókúra 5 legsúlyosabb hibája

INGYENES, azonnal letölthető eBook

 

Semmiképp se kezdj el fogyókúrázni, mielőtt nem szereztél tudomást a fogyókúrázás legsúlyosabb hibáiról. Nem csak az alakod, de az egészséged is múlhat rajta.

Ha elkerülöd ezeket a hibákat, akár olyan egészséges súlycsökkenést érhetsz el, hogy azt ismerőseid is észre fogják venni. Most INGYEN megszerezheted!

Ha még nem tetted, feltétlenül jelentkezz !

Adatait bizalmasan kezeljük és semmilyen körlmények közt sem bocsátjuk harmadik fél rendelkezésére!

Keresztnév:
E-mail cím:

 
 

 

 
Főoldal