Miért is hízunk valójában

a kor előrehaladtával jönnének fel a plusz kilók?

 
 


 

Eddig nem híztál, de most hirtelen jönnek fel a kilók. Ennek több oka is lehet. Az évek előrehaladtával a szervezet egyre kevesebb energiát használ fel a mindennapi élethez. Amíg gyerek voltál, több energiára volt szükség, hiszen a tested folyamatos fejlődésben volt.(növekedés, nemiség kifejlődése stb.) Ez tart kb. 20-25 éves korodig, majd ez a hatalmas fejlődés befejeződik. 25 év felett, ugyanannyi energia-bevitellel, változatlan fizikai aktivitással minden évben kb. 1 kg-ot hízol. Tehát 35 éves korodra már 10kg súlyfölösleggel is számolhatsz.

 

Lehet, hogy a hírtelen felszedett súlyfölösleget egy munkahelyváltásnak köszönheted? Elképzelhető, hogy a régebbi munkád egy jövős-menős munka volt, ahol a napi 3 étkezésen kívül nem volt időd nassolni, esetleg még egy kis fizikai munkát is kellett végezned, kicsit feszült volt a munkatempó, alvásra is alig jutott időd a túlórák miatt. Lehet, hogy a régi munkád egy kényelmesebb, ülőmunkára változott, ahol esetleg még időd is van kiugrani a legközelebbi cukrászdába, és nem kell állandóan stresszelned. Ez akár havi 3-4 kg pluszt is jelenthet.

 

Elképzelhető, hogy a magánéletedben történt változás. A viharos idegölő hónapok után megoldódtak a problémáid és egy nyugodtabb élet köszönt be. A stressz hatására "kiürült" szervezeted most a nyugodt időszakban fel tud készülni egy esetleges újabb nehéz időszakra és biztonsági tartalékokat hoz létre. Jönnek fel az újabb kilók.

 

A hízás okát keresheted az elkényelmesedett mindennapjainkban is. Gondold át egy napod! Mennyi fizikai aktivitást kell végezned? A lift ma megkönnyíti az életünket, holnap sírunk a narancsbőrünk miatt?

 

Bezárás és vissza az előző oldalra | Főoldal

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A fogyókúra 5 legsúlyosabb hibája

INGYENES, azonnal letölthető eBook

 

Semmiképp se kezdj el fogyókúrázni, mielőtt nem szereztél tudomást a fogyókúrázás legsúlyosabb hibáiról. Nem csak az alakod, de az egészséged is múlhat rajta.

Ha elkerülöd ezeket a hibákat, akár olyan egészséges súlycsökkenést érhetsz el, hogy azt ismerőseid is észre fogják venni. Most INGYEN megszerezheted!

Ha még nem tetted, feltétlenül jelentkezz !

Adatait bizalmasan kezeljük és semmilyen körlmények közt sem bocsátjuk harmadik fél rendelkezésére!

Keresztnév:
E-mail cím:

 
 

 

 
Főoldal